Fürdőszoba felújítás az alapok

Manapság egyre több ember kezd lakásfelújításba, mert a mai ember igényeit nem feltétlenül elégíti ki az, hogy a belső helyiségek pusztán az alaprendeltetésüknek megfelelő feltételeket teljesítsék, azaz ellátják funkciójukat (használhatóak).

Ezen kívül szükségük van arra is, hogy ezek esztétikusak és komfortosak legyenek, mivel az emberek a napi rohanás után hazatérnek és kicsit relaxálnak, ebben pedig a fürdőszobának kiemelt szerep jut, hogy tulajdonosaik feltöltődjenek a mindennapok rohanása után, és energiát gyűjtsenek.

Fürdőszoba felújítás az alapok

Fürdőszoba - az alapfeltételek

Hogy ez teljesüljön, sok dologra, és főleg, anyagi befektetésre lehet szükség. Azonban, manapság ez nem okoz akkora problémát, hiszen az embereknek ez az egyik legfontosabb, ezért, ha kell, éveket is spórolnak rá.

A lakástakarék kassza is egy nagyon jó megoldás a fürdőszoba felújítására, mivel az állam 30% támogatással támogatja felújítási terveinket. Ebben az esetben is előre kell gondolkodni, mivel a legrövidebb futamidő majdnem 4 év, és csak a megtakarítási futamidő lejárta után áll rendelkezésre a felújításhoz az összeg.

A belső helyiségeket felújíthatjuk a „saját fejünk” után is, vagy igénybe vehetjük egy szakértő segítségét. Azonban, a legtöbben maguk szeretik megtervezni a lakás küllemét, dizájnját.

A belső terek egyik legfontosabb részét a fürdőszobák képezik, ugyanis naponta többször töltünk itt ki hosszabb, ki rövidebb időt. Mivel a fürdőszobák állandó használatban vannak, viszonylag hamar tönkremehetnek, „leamortizálódhatnak”, főleg akkor, ha nem fordítunk kellő figyelmet a rendszeres tisztántartásra és gondozásra. De az idő vasfoga is nyomot hagy a felületeken, még a rendszeres gondoskodás mellett is.

Fürdőszoba felújítás az alapok

Fürdőszoba - a tervezési fázis

A másik szempont, amiért fel szokták újítani, az, hogy egyszerűen nem felelnek már meg az egyre növekedő elvárásoknak és normáknak, akár azt is mondhatjuk, hogy nem modernek, nem esztétikusak, korszerűtlenné válik az idő előrehaladtával a fürdőszoba is. Azonban, mielőtt az ember jobban beleásná magát, fontos, hogy napirenden legyen, nemcsak az esztétikai aspektussal, hanem a vízcsövek kérdésében is.

Amennyiben felújítást tervezünk, érdemes a nem látható dolgokra is gondolni, a legtöbb fürdőszobában régi vízvezetékek találhatóak, érdemes ezeket a fürdőszoba felújításának megkezdésekor kicserélni. Mert mondhatjuk, igazából elég kellemetlen meglepetés, amikor a frissen felújított (vagy akár 1-2 éves) fürdőszobánk elázik egy régi vízcső miatt. És utána lehet keresni a csőtörést, és újra csempézni a javítások után.

Az is eléggé fontos, hogy hol helyezkednek el az úgynevezett kiállások, ugyanis számos eset van arra vonatkozóan, hogy valaki elkészít egy tervet, és nem veszi figyelembe, hogy mit engednek meg a csövek, hol van a víz bekötése, elvezetése, meg hasonlók. Ebben az esetben olyan megoldásokhoz kell folyamodni, amelyek csak átmenetinek mondhatók, vagy arra lesz szükség, hogy áthúzzuk az egész tervet. Amennyiben nem értünk hozzá, fontos, hogy kikérjük egy szakember véleményét, vagy legalább egy olyanét, aki egy kicsit is jártas a témában. Ha ez megvan, akkor jöhet a többi részlet.

Fürdőszoba felújítás az alapok

A fürdőszoba felújítás ékköve...

Az esztétikai hatás egyik legfontosabb eleme a csempe. Azonban, az sajnos még nem elég, hogy jól válasszunk, az is szükséges, hogy szépen legyenek felrakva. Ha erre nem a megfelelő embert választjuk ki, annak a legjobb esetben is az lesz a következménye, hogy csúnyán lesznek felrakva, és a legrosszabban pedig az, hogy a csempék le fognak potyogni.

A második dolog pedig a többi berendezés. Ha tudjuk, hogy nem olyan típusúak vagyunk, akik rendszeresen tisztán tudják tartani a lakást, akkor tanácsosabb matt felületű bútorokat választani. Ha a fényes mellett döntünk, akkor azzal együtt azt is be kell vállalni, hogy akár napi rendszerességgel letörölgetjük az egyes részeket, ellenkező esetben nagyon csúnyán fognak kinézni, és elrontják az összképet.