Hálószoba felújítás

A hálószoba a lakás egyik legfontosabb területe, így ezt is ugyanúgy gondoznunk kell, mint a konyhát, a fürdőszobát vagy az otthonunk többi helyiségét. Ha nem érzi magát kényelmesen a saját hálószobájában, akkor ez azt jelenti, hogy mindenképpen változtatásra lesz szüksége.

Amennyiben az ön hálószobája elég nagy ehhez, és úgy döntene, hogy mindenképp itt szeretné tárolni ruháit, akkor érdemes beszerezni egy tolóajtós ruhásszekrényt is a lakás felújítása során.

Hálószoba felújítás tolóajtós gardrob

Vannak tükrös megoldások is, amelyek nagyon kedveltek idén, és nemcsak azért, mert térnövelő hatásuk van. Ha a teljes felületre nincs szükségünk, akkor lehet választani kisebb tükrös szekrényeket is.

Az ágyunk mindenképpen a bejárat irányába nézzen, hiszen ez a hálószoba központi darabja, és nem árt, ha úgy helyezzük el, hogy mindkét oldalról könnyen megközelíthető legyen, valamint arról is bizonyosodjon meg, hogy az éjjeliszekrény és az ágy között is legyen elegendő hely. Vannak olyan modern tárolószekrények, amelyeket tökéletesen lehet kombinálni az éjjeliszekrénnyel, ami sokkal kisebb az előbbinél.

Hálószoba felújítás komód

Hálószoba átalakítás, akkor hogyan?

A tökéletes hálószoba kialakításához a megfelelően kiválasztott bútorokon kívül még két dolog szükséges: a megfelelő fényforrások jelenléte, tehát mindenképpen legyenek elegendő fényt adó lámpák a hálószobában, továbbá a tökéletes árnyékolás is nagyon fontos ahhoz, hogy mindennap pihentető alvásban legyen része, és hogy a szoba esténként tökéletesen kizárja a fényt.

Ez utóbbihoz pedig egy kiváló minőségű redőny vagy zsalugáter esetleg spaletta szükségeltetik.

Hálószoba felújítás zsaluzia

Az is nagyon fontos, hogy a felújított hálószobában mindig rend legyen, tehát ne tároljon itt semmi felesleges dolgot, ne legyenek itt régi emlékek, hiszen azok a nappaliba valók, és a szennyes tartót is máshol érdemes elhelyezni.

A tökéletes hálószobához hozzátartozik a friss levegő is, tehát naponta legalább kétszer érdemes szellőztetni, éjszakára viszont mindenképpen be kell zárni az ajtót.

Az illatos gyertyák is sokat dobhatnak a hálószoba hangulatán, valamint kinézetén is, hiszen kedélyjavító hatásúak és nagy szerepet játszanak a jó hangulat megteremtésében.

Hálószoba felújítás ruhás szekrény

Ami a színeket illeti, a tökéletes hálószoba elérésének érdekében világos színeket válasszon, idén például kifejezetten trendi a zöld, amit mintás felületű vagy éppen retro, vintage, vagy rusztikus stílusú bútorokkal lehet igazán feldobni. Kiemelten fontos a bútorok megfelelő kiválasztása, erről olvassa el külön cikkünket! Ide kattintson…

Összefoglalva:

A hálószoba felújításnál tehát arra kell a legjobban odafigyelnie, hogy beszerezze a tökéletes ágyat (és vele együtt természetesen a megfelelő matracot is), hogy kiválassza a legjobb színeket és annyi területet hagyjon, hogy kényelmes legyen eljárni az ágy környékén.

Kérjen Ön is ingyenes árajánlatot hálószoba bútorára!

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!