Lakberendezési stílus 2017

Ha választ szeretnénk kapni erre a kérdésre, hogy melyik lakberendezési stílus uralja a 2017-es évet, akkor legelőször egy kis történeti betekintésre lesz szükség.

Hogy megértsük, hogy miért pont az a stílus uralja ezt az évet, ami, sorra kell vennünk, hogy melyek voltak a hangot adó irányzatok az elmúlt években és mik voltak ezeknek az okai.

Lakberendezés bútor

A történetünk egészen az ókorig nyúlik vissza. Ekkor természetesen a funkcionális szempont volt az elsődleges, de emellett helyet kaptak a klasszikus díszítőelemek, például a mozaikok is.

A későbbi korok, legfőképpen a romantika, megpróbálták visszahozni ezt a stílust, ezért olyan elemeket használtak a díszítésre, amelyek tökéletesen visszaidézték az antik korok hangulatát. Ezt a stílust akár nevezhetjük korai retró stílusnak is.

Lakberendezés étkezőasztal

A modernizálás következménye az lett, hogy minden régies stílusú berendezési tárgyat igyekeztek lecserélni a legújabb, legaktuálisabb és legformabontóbb fajtára. Mivel ez egy tudatos folyamat volt, a változások nagyon gyorsan és radikálisan történtek.

Az uralkodó stílus olyannyira a modern volt, hogy szinte nem is számított semmi, csak az, hogy a berendezési tárgyak a lehető legújszerűbbek legyenek, mind formában, mind színben.

Lakberendezés manapság

Napjainkra már korántsem ez a jellemző. Az igazi modern ember már megunt modernnek lenni, a megnyugvást a régies stílusú bútorzatban keresi. Viszont ez már egyáltalán nem az, mint amilyet a romantikában is használtak, amikor vissza akartak térni a régi ókori bútorokhoz.

Bár itt is régies stílusról beszélünk, inkább vintagenak, vagy retrónak mondhatjuk, kevésbé antiknak.

Lakberendezés konyha

Ezek a stílusirányzatok uralják és fogják is uralni a 2017-es lakberendezési szokásokat is. Ha megfigyeljük, a lakberendezésre specializálódott magazinokban is hasonló képeket fedezhetünk fel. A 2017-es év uralkodó színe a halvány, de mély zöld és a rózsaszín.

Ezek kitűnően egyesítik a modern kor esszenciáját a retróval. A belső terekre továbbá az is jellemző, hogy a dekoratív szerepet a polcok veszik át (ellentétben például a falon elhelyezett festményekkel), így egyszerre ötvöződnek a praktikus és az esztétikus elemek.

Lakberendezés fogas

Mivel az esztétikát inkább a jellegzetes bútorok biztosítják a díszek helyett, megszűnik a zsúfoltság érzete. A bútorok nem a hagyományos anyagokból és módon készülnek, tehát esély van arra, hogy a saját képünk szerint szelektáljuk és illesszük össze őket. Ily módon, korunk berendezése esélyt adhat az önkifejezésre is.

Kérje ingyen árajánlatunkat, hogy Önnek is stílusos bútorzata legyen!

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!