Tippek fürdőszoba felújításhoz

Ha Ön is szeretné higiénikusan élni a mindennapjait – és ki az, aki nem szeretné? –, akkor ehhez elengedhetetlen, hogy tiszta és újszerű fürdőszobája legyen, ahol kényelmesen érzi magát, és minden kézre esik. Aki ilyennel rendelkezik, az biztosra veheti, hogy ez a hely egy kényelmes és kielégítő környezetként fog szolgálni, amikor relaxálni szeretne, miközben mindennapi teendőire készül fel vagy akár egy hosszú fárasztó nap utáni lazítást végez.

Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy időnként felújítsuk a fürdőszobát. Bár ez az „időnként” nem kell, hogy olyan gyakori legyen, mégsem szabad elhanyagolni, mert magunknak okozunk kellemetlenségeket, ha nem tesszük. A mai világban sajnos nincs lehetőség arra, hogy otthon üljünk, és nyugodtan, lépésenként végezzük el az ilyen jellegű munkálatokat, ezt csak nagyon kevesen tehetik meg. Éppen ezért, szükségünk van egy tervre, amit lépésről lépésre követhetünk, és néhány hasznos tippre, hogy a munkálatok valóban olajozottan működjenek.

Fürdőszoba felújítás#1:

Legelőször is, azt kell számításba venni, hogy mennyi idő áll a rendelkezésünkre, és hogy ez alatt milyen állapotok uralkodnak. Ezekhez mindenképpen egész idő alatt alkalmazkodnunk kell. Hiszen mindenki szeretné, hogy a legrövidebb idő alatt végbemenjen a folyamat, de ahogy mindenhez, ehhez is idő kell. Ezen időszak alatt pedig meg kell oldani a tisztálkodást, más formában.

Tippek fürdőszoba felújításhoz

Fürdőszoba felújítás#2:

A második dolog természetesen az, hogy össze kell írni, min is akarunk változtatni. Teljes felújítást szeretnénk, vagy csak részlegesen újítjuk fel a fürdőszobánkat. Csempék, járólapok kiválasztása, kell-e külön falburkolat, kád, zuhanyzó, mosdó, csaptelepek, világítás, ablak, ajtó, stb. Ha nincs erről egy pontos listánk, szinte lehetetlen megtervezni és kivitelezni a folyamatot.

Fürdőszoba felújítás#3:

A harmadik dolog az inspirálódás. Nagyon fontos, hogy minél több helyről ötleteket merítsünk, és csak az után dönteni egy valami mellett. Érdemes több barkácsáruházban és lakberendezési nagyáruházban, valamint fürdőszoba szalonban személyesen is nézelődni, nagyon sok ötletet lehet ellesni.

Fürdőszoba felújítás#4:

A negyedik dolog már jóval kellemetlenebb, vagyis a költségvetés kiszámolása. Tanácsos még egy kicsit rászámolni, hogy biztosra menjünk, és ne érjen bennünket meglepetés, amikor fizetnünk kell az összetevőkért, és a munkálatokért. Egy kisebb felújítás is elérheti az ötszázezer forintos határt, de egy nem túl méretes fürdőszoba teljes felújítása akár meg is haladhatja az egymillió forintos keretet.

Tippek fürdőszoba felújításhoz

Fürdőszoba felújítás#5:

Az ötödik a megfelelő mesterember kiválasztása. Ha mi is értünk hozzá, és van rá időnk, akkor magunk is megcsinálhatjuk a munkálatokat. Ha viszont nem, akkor érdemes mindenképp mesterembert keresnünk, lehetőleg olyat, aki rendelkezik megfelelő referenciákkal. Akár az ismerősi körünkben is érdemes körbekérdezni, ki kivel dolgoztatott már és milyenek a tapasztalatok az adott szakival kapcsolatban.

Fürdőszoba felújítás#6:

A hatodik az, hogy körülnézünk: vajon minden, ami kell, megtalálható a közeli boltokban, vagy szükség van arra, hogy máshonnan, akár interneten rendeljünk? Mindenképpen be kell szerezni előre az anyagokat, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor nagyon kellemetlen lehet, ha valamit utólag nem kapunk meg (keresztülhúzhatja a számításainkat). Az alapanyagok szállítási, gyártási határideje nagy mértékben függ a beszerzési forrástól. Könnyen lehet, hogy egy-egy alapanyagra akár heteket kell várnunk, de akár előfordulhat, hogy 1-2 hónapos várakozásra kényszerülünk. Ebben az extrém esetben érdemes lehet helyettesítő termék után nézni, de más beszerzési forrást is lehet akár keresni.

Tippek fürdőszoba felújításhoz

Fürdőszoba felújítás#7:

A hetedik az, hogy végiggondoljunk minden apró dolgot, amire szükség van. Ez vonatkozhat az alapanyagokra, és a kis, falra akasztható fogasokra egyaránt. Érdemes lehet azoknak, akik kicsit kevesebb képzelő erővel áldott meg a teremtő, hogy egy fürdőszoba szalonban látványtervet készíttessenek. Így sokkal könnyebb jó döntést hozni, elképzelni és kiválasztani a kiegészítőket is.

+1 tipp

Mielőtt nekifogunk, mindennek a helyszínen vagy könnyen elérhető közelségben kell lennie! Mert ha egyszer nekiállunk, vagy a mester nekilát bontani, nincs visszaút. Pörgetni kell a témát, hogy minél kevesebb ideig érezzük magunkat kellemetlenül.

Legvégül pedig már csak annyi a dolgunk, hogy kifújjuk magunkat, és minél pozitívabban, jó kedvvel lássunk neki a felújítási munkálatokhoz (vagy az asszisztáláshoz). Ha mindezek megvannak, már szinte lehetetlen, hogy valami is balul süljön el.